Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kurt, Düzenlenen Merasimin Ardından Ebediyete Uğurlandı
16 Mart 2024 | 23:48

 

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem KURT için Fakültemiz Dekanlık Binası önünde gerçekleştirilen merasime Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fazlı Polat, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Yücel Gelişli, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Prof. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu, Dekanımız Prof. Dr. Musa Atar, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Uğur Gökmen, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Doç. Dr. Zafer Ayaz, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ahmet Mavi, Dekan Yardımcılarımız, Fakülte Sekreterimiz, Bölüm Başkanları,  öğretim elemanları ve personelimiz, öğrenciler, Farklı Üniversiteden Öğretim üyeleri, MEB’ den Öğretmenler ve Prof. Dr. Adem Kurt’un ailesi ile çok sayıda sevenleri katıldı.

Törende konuşan Dekanımız Prof. Dr. Musa Atar, Prof. Dr. Adem Kurt’un vatan ve millet sevgisiyle dolu bir kişi olduğunu, milli ve manevi değerlere önem verdiğini belirten Prof. Dr. Musa Atar, Prof. Dr. Kurt’un vefatıyla ilgili olarak “Üniversitemiz, Fakültemiz, ülkemiz ve Akademik camia için büyük bir kayıp” diye konuştu. Prof. Dr. Adem Kurt hocamızın, samimi,  güler yüzlü, hal hatır soran hasbial eden iyi bir insan olduğunu ifade etti.

Sözlerine Merhum Prof. Dr. Adem Kurt Hocamızın Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine törene katılanlara Başsağlığı Diledi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Prof. Dr. Adem Kurt’un yüksek lisans döneminde tez hocası olduğunu söyleyerek, kendisi için ayrı bir yeri olduğunu anlattı.

 

Prof. Dr. Abdülkadir Güllü, ve Salih Çetin, Yusuf Özçatalbaş’ın konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmasına geçildi. “Gazi Üniversitesi olarak acımız büyük. Çok değerli hocamızı, ağabeyimizi, kardeşimizi kaybettik” diye konuşan Prof. Dr. Musa Yıldız, Prof. Dr. Adem Kurt’u tedavi sürecinde sürekli olarak aradığını ve hastanede ziyaret ettiğini söyledi. Prof. Dr. Musa Yıldız, “Allah rahmet eylesin. Ruhu şad olsun” diyerek Prof. Dr. Adem Kurt’un ailesine ve mesai arkadaşlarına baş sağlığı diledi.

 

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Adem Kurt dualar eşliğinde uğurlandı. Merhumun cenazesi 17 Mart 2024 Pazar günü öğle namazını müteakip Çorum ili Alaca ilçesi Dedepınar köyünde defnedilecek.

 

Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image