Lisans Öğrencileri Katılımlı Araştırma Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
17 Ekim 2024 | 09:48

Dekanlığımız tarafından organize edilen Lisans Öğrencileri Katılımlı Araştırma Projeleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti.Toplantıya Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Musa ATAR, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Orhan KAPLAN, Doç. Dr. Mustafa Bahadır ÖZDEMİR, Bölüm Başkanları, Fakülte Öğretim Üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Dekanımız Prof. Dr. Musa ATAR açılış konuşmasında, gerçekleştirilen toplantının bilimsel araştırmalara yönelik ilgiyi artırmak, öğrencilerimizi yenilikçi düşünceye teşvik etmek ve araştırma kültürünü fakültemizde daha da güçlendirmek adına büyük önem taşıdığını belirtti. Dekanımız özellikle lisans seviyesindeki öğrencilerin bu tür projelerde yer almasının, onların mesleki gelişimine büyük katkılar sunacağını, bu projeler sayesinde öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatı bulacağını ve bundan sonraki süreçte Fakültemiz lisans öğrencilerini projeler yapmaya teşvik etmek, proje hazırlama kültürünü kazandırmak ve bu vesileyle araştırmacı öğrencilerin sayısını artırmak amacıyla Öğrenci Proje Koordinasyon Birimimiz çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğini söyledi. Dekanımız konuşmasını programı hazırlayanlara ve toplantıya katılan öğrencilere teşekkür ederek bitirdi.

Toplantının devamında söz alan Fakültemiz Öğrenci Proje Koordinasyon Birim sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Ömer Bayraktar proje yapmanın önemini, lisans öğrencilerinin yapabilecekleri proje türlerini özellikle şu an başvuru süreci devam eden TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Öğrencilere Araştırma Projelerinin öneminden ve TÜBİTAK Proje başvurusu sürecini ve başvuru esnasında dikkate alınması gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Dr. Öğr. Üyesi Ömer Bayraktar, toplantı sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Etkinlik Resimleri-1 Etkinlik Resimleri-1 Etkinlik Resimleri-1 Etkinlik Resimleri-1 Etkinlik Resimleri-1
background image