Kazakistan Zhetysu Üniversitesi'nden Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne Ziyaret
7 Ekim 2024 | 17:02

Bilim ve eğitimde uluslararası iş birliğinin bir parçası olarak ve "Öğrencilerin Bilişsel Becerilerini Geliştirmek İçin Blok Tabanlı Programlama Oluşturucularının Araştırılması ve Kullanımı" başlıklı hibe destekli proje (Proje IRN AP22688217) çerçevesinde, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nde önemli bir etkinlik gerçekleşti.

30 Eylül - 3 Ekim 2024 tarihleri ​​arasında, Zhetysu Üniversitesi'nden (Taldykorgan, Kazakistan) doktora sonrası öğrencisi Ayim Yesseikyzy, bilimsel danışmanı Doçent ve Pedagojik Bilimler Adayı Aigul Aldabergenova ile birlikte "Blok Tabanlı Programlamanın Olanakları ve Beklentileri" başlıklı bilimsel bir seminer düzenledi ve yönetti.

Seminer, deneyimlerin paylaşılması ve eğitimde blok tabanlı programlamanın gelecekteki beklentilerinin tartışılması için bir platform sağladı ve hem katılımcılar hem de organizatörler için değerli içgörüler sundu.

Ayrıca bu kapsamda misafir  öğretim üyeleri, Dekamız Prof. Dr. Musa ATAR’a nezaket ziyaretinde bulunarak karşılıklı işbirlikleri geliştirme ve yapma konusunda bilgi alış verişinde  bulundular.

Zhetysu Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi arasındaki bu ortak çalışma, öğrencilerin bilişsel becerilerini geliştirmek amacıyla yenilikçi eğitim teknolojilerinin kullanımının ilerletilmesinde önemli bir adım teşkil ediyor.

-1 -1
background image