Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Uğur Ünal’ın teşrifleri ile Fakültemiz 2024-2025 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti.
24 Eylül 2024 | 18:59

Fakültemizin, “2024-2025 Eğitim-Öğretim Akademik Yılı Açılış Töreni” geniş bir katılım ile gerçekleşti. Fakültemiz Taşkent Konferans Salonunda düzenlenen programa Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Uğur Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Tezer ve Prof. Dr. Serhat Karyeyen, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mustafa Bahadır Özdemir ve Doç. Dr. Orhan Kaplan, Genel Sekreter Mustafa Afşar, Fenbilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Uğur Gökmen, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program müzik dinletisi ile devam etti. Dekanımız Prof. Dr. Musa Atar programın açılış konuşmasında “Büyük bir heyecan, mutluluk  ve umutla yeni akademik yıla başladıklarını, bu duyguları bizlerle paylaştığı için katılımcılara  şahsı ve fakülte adına teşekkür ederek konuşmasına başladı.

 2024-2025 eğitim–öğretim akademik yılın, öğrencilere, akademisyenlere, idari personele ve milletimize hayırlı olmasını temenni ederek,  yaşadığımız yüz yılın,  yapay zekâ gibi olağanüstü değişim ve dönüşümlerin gerçekleştiği bir çağ olduğunu, bilim ve teknolojideki baş döndürücü gelişmelerin, toplumun beklentilerini, ihtiyaçlarını, yaşam biçimini ve iş yapma şeklini kökten değiştirdiğini, yeniden şekillendirdiğini, bu değişim ve dönüşümlerin anlaşılması, desteklenmesi, geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’si için çok önemli görüldüğünü ifade ettiler.  

Fakültenin, Ülkemizin kalkınma ve milli teknoloji hamlesi hedefleriyle uyumlu çalışmalar planlamakta, geliştirmekte ve yürütmekte olduğunu, ulusal ve uluslararası düzeyde güçlü iş birlikleri kurduğunu,  daha görünür hale gelmek için çalışmalar yaptığını,  sürdürülebilir, yüksek nitelikli, kaliteyi ve rekabet gücünü artıran bilimsel araştırma-geliştirme faaliyetlerini, yetkin, nitelikli akademik ve idari kadrosuyla yürüttüğünü ifade ederek, özverili çalışmalarından dolayı Fakültemiz öğretim elemanlarına teşekkür ettiler.

Dekanımız öğrencilere hitabında, bu yıl, fakültemizin programlarının tamamında öğrenci kontenjanlarının % 100 doluluk oranına ulaştığını,  programlarımıza toplamda 907 öğrenci kayıt yaptırdığını, fakültemizi kazanan öğrencilerimizi tebrik ederek kutladı.  başarının en önemli anahtarlarından birinin, disiplinli ve düzenli bir çalışma olacağını,  derslerde başarılarının yansıra sosyal hayatta da aktif olmalarını, topluma katkı sağlayacak projelerde yer almalarını ve birlikte çalışmanın gücünü keşfetmelerini ifade ederek,  fakültemizde, öğrencilere seçtikleri programın dışında da çift Anadal, yan dal, yüksek lisans ve doktora düzeyinde olmak üzere geniş bir yelpazede eğitim ve araştırma imkânları Sunulduğunu,

 Fakültemiz ile sanayi kuruluşları arasında sürekli işbirliği içinde bulunarak, müfredat programlarını paydaş görüşleri, endüstrinin ihtiyaçlarına göre gelişen teknolojiye uyumlu olabilecek şekilde güncellendiğini,  işyeri eğitimi dersi ile Üniversite-sanayi arasında önemli işbirlikleri kurulduğunu, öğrencilerimizin bu sayede, mezuniyetleri sonrası iş hayatına atılma konusunda çok değerli kazanımlar elde ettiğini ifade ettiler. Fakültede öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik çeşitli kulüpler ve topluluklar bulunduğunu,  Bu kulüpler, yazılım geliştirme, robotik, yapay zekâ ve ulusal ve uluslararası alanda büyük başarılara imza attıklarını,  Bu vesileyle, bir kez daha 2024-2025 eğitim-öğretim yılında fakültemizi tercih eden mühendis adaylarını canı gönülden tebrik ederek  ve başarılarının devamını diledi.

Dekanımızın öğretim elemanlarına hitabında, birçok alanda ulusal ve uluslararası başarılara imza attıklarını, çok çeşitli bilimsel etkinler düzenlediklerini, projeler ürettiklerini, patentler aldıklarını, yayınlar ile bilim dünyasına büyük katkılarda bulunduklarını ve dünyada bilim insanı sıralamasında dereceye girdiklerini, birçok başarıya imza attığınızı görmekten büyük bir gurur ve onur duyduğunu ifade ettiler, Üniversitemizin, araştırma üniversitesi statüsünde kalması adına, fakültemiz için belirlenen hedeflere ulaşmada büyük gayretler gösterdiklerini, Her birinin, bu başarıda çok büyük emekleri olduğunu bu gayret ve çalışmalar  için ayrı ayrı çok teşekkür ederek şükranlarını ifade ettiler.

Dekanımız konuşmasını sonunda, akademik açılış törenine katılarak bizleri onurlandıran Rektörümüz Sayın Prof. Dr. UĞUR Ünal ve kıymetli haziruna çok teşekkür ederek, Yeni akademik yılın hepimize, üstün başarılar getirmesini ve hayırlara vesile olmasını dileyerek, haziruna en içten hürmet ve muhabbetlerini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Programda konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Uğur Ünal, “Ulusal ve Uluslararası düzeyde bilim üreten, teknoloji ve sanatta girişimci ve öncü bir üniversite olma vizyonuyla 1926 yılında yola çıkan Gazi üniversitesinin yine köklü bir geleneğe sahip olan Teknoloji Fakültesi, Bilimin ve teknolojinin gücünü kullanarak, toplumsal problemlere çözüm üreten, öğrencilerimizi geleceğin liderleri olarak yetiştiren bir eğitim, öğretim ve araştırma merkezi olarak önemli bir misyon üstlenmektedir” dedi.

Teknoloji Fakültesinin başarılarının, sadece kendi iç dinamikleriyle sınırlı kalmaması gerektiğine işaret eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Uğur Ünal, konuşmasını şöyle tamamladı: “Hepimizin ortak amacı, Üniversitemizi ulusal ve uluslararası arenada daha üst sıralara taşımak olmalıdır. Bu yolda öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve tüm çalışanlarımızla birlikte kararlı adımlarla ilerleyeceğiz. Yeni akademik yılın hepimize sağlık, başarı, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Başarılarınızın daim olmasını temenni ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından, biniş giyme töreni, emekli olan öğretim elemanlarına plaket ve fakülteye dereceyle giren öğrencilere belgeleri takdimi ile program sona erdi.

Açılış Töreni-1

Açılış Töreni-2

Açılış Töreni-3

Açılış Töreni-4

Açılış Töreni-5

Açılış Töreni-6

Açılış Töreni-7

Açılış 2-1

Açılış 2-2

Açılış 2-3

Açılış 2-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

background image