Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Musa ATAR yapımcılığını Sayın Ayla SERT ve Program Sunuculuğunu Sayın Hakan YILMAZ’ın yaptığı “Eğitimin Rotası” programında Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Türkiye’deki Teknoloji Fakültelerindeki eğitim-öğretim ile ilgili bilgi verdi.
Teknoloji Fakültelerinin Ülkemiz Milli Teknoloji hamlesinin gerçekleşmesinde çok büyük bir role sahip olduğunu ifade ettiler. Mezunların bu alanda önemli projelerde görev aldıklarını dile getiren, Dekanımız ATAR Fakültelerde eğitim öğretim süresinin 8 yarıyıl (4 yıl ) olduğunu, ülkemizde uygulama yeteneği yüksek mühendisler yetiştiren önemli fakültelerin öncüsü ve lideri konumda bulunduğunu ifade ettiler. ATAR, Fakülteyi başarı ile bitiren öğrencilerimize lisans diploması ve eki verildiğini söyledi. Fakültemizin çok zengin bir öğretim kadrosuna sahip olduğunu ve 8 öğretim üyemizin dünyada en etkili bilim insanları kategorisinde üst sıralarda yer aldığını dile getirdi.
Fakültemizin temellerinin 1937 atıldığını söyleyen ATAR, köklü usul yeni nesil mühendislik eğitimi verdiklerini, eğitim öğretim gören öğrencilerimiz, son sınıfın 1.veya 2 (7. Veya 8. Dönem) döneminde iş yeri eğitimine gittiklerinde ilgili firmadan veya işletmeden eğitim sırasında ya iş teklifi aldıklarını ya da işe başladıklarını dile getirdiler. Bizim Fakültelerimizin işsizlik diye veya iş bulamama diye bir sorununun olmadığını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı strateji ofisi verilerine göre, Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin yaklaşık %20 daha okurken, %55 mezun olduktan sonra ve %15 ise mezun olduktan sonra 1-12 ay sonra iş sahibi olduklarını anlattı. Fakültemizin bünyesinde 19 adet öğrenci topluluğun bulunduğunu çok farklı etkinlikler yaptıklarını belirttiler, ayrıca Erasmus gibi değişimim, yurt dışında staj imkânlarının yanı sıra bazı bölümlerde uluslararası ikili diploma verildiği ifade etti.
Çeşitli yarışmalarda öğrencilerimizin girdiği yarışmalardan derece almasının Gazi Üniversitesi ve Teknoloji Fakültesi için önemini belirten Dekanımız bu konuda öğrencilerimize desteklerini dile getirdiler. Teknoloji Fakültelerinin, ülkemiz için gerekliliğini anlatan ATAR, Teknoloji Fakültelerinin temel kuruluş amacının; endüstriye, uygulama becerisi yüksek Mühendis yetiştirmek olduğunu söyledi. Bu Fakültelerin eğitim öğretim faaliyetlerinde sanayii kuruluşları ile işbirliği yapmakta ve müfredat programlarını endüstrinin ihtiyaçları ile gelişen teknolojiye uyumlu olabilecek şekilde düzenlediklerini ifade etti.
Program, Dekanımızın yapımcı ve sunucusuna nazik davetleri için teşekkür etmesiyle son buldu.
Fakültemiz Taşkent Konferans salonunda Akademik Genel Kurul Toplantısı yapıldı
Uluslararası ICMATSE Konferansı Fakültemiz Taşkent Salonunda Yapıldı
KALYON-PV tarafımızdan Fakültemize bir adet Solar Palmiye Bank hediye edildi.
NEET PRO “İmalat Sektöründe Sanal Gerçeklik İşleri Bulalım” Projesi Kapanış Toplantısı
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.