Stanford Üniversitesi bilim insanı Prof. John P. A. Loannidis’in katkılarıyla dünya üzerinde en çok atıf alan akademisyenlerin listesi Elsevier veri tabanında “kariyer boyu” ve “son yıllık” olmak üzere iki ayrı formatta açıklandı. Bilim insanları, standart Science-Metrix sınıflamasına göre 22 bilim alanı ve 174 alt alanda sınıflandırılmıştır. En az 5 makalesi olan tüm bilim insanları için alana ve alt alana özgü yüzdelik dilimler de oluşturulmuştur. Bu çalışmada Elsevier tarafından ICSR Lab (https://www.elsevier.com/icsr/icsrlab) aracılığıyla sağlanan Scopus verileri kullanılmıştır.
Temel olarak atıf bilgilerinin ölçüt alındığı bu sıralamalarda dünya genelinde toplam 204 bin 643 bilim insanı "kariyer boyu” listede; 210 bin 198 bilim insanı ise “son yıllık” listesinde yer almayı başardı. Türkiye özelinde ise 1395 araştırmacı bilim insanı "son yıllık” listeye, 1040 araştırmacı bilim insanı ise “kariyer boyu” listesine girmeye hak kazandı.
Fakültemizden 9 bilim insanı “son yıl” listede, 8 bilim insanı da “kariyer boyu” listesinde dereceye girmeyi başardı. Fakültemizden dereceye giren bilim insanlarını tebrik eder, başarılarının daimi olmasını dileriz.
Fakültemiz Araştırma Görevlileri ile İstişare Toplantısı Düzenlendi.
Ramazan Bayramı Kutlama Töreni
Fakültemizde Ağaç Dikme Etkinliği Gerçekleşti
Fakültemizde 2024 Yılı Öğrenci Memnuniyet Anketi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti.
Gdansk Üniversitesi Rektörü ve Beraberindeki Heyet Fakültemizi Ziyaret Etti.
Fakülte Yönetimimiz, ASFAT Genel Müdürü Olarak Atanan Prof. Dr. Mustafa İLBAŞ’ ı Ziyaret Etti.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.