Parmak Hareketlerinin Gerçek Zamanlı Çözümlenmesine Yönelik Giyilebilir Bir Elektromiyogram Sistemi Tasarımı ve Uygulanması
Fakültemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Eda AKMAN AYDIN’ın akademik danışmanlığını yaptığı ve öğrencimiz İsmail Aydoğan tarafından gerçekleştirilen “Parmak Hareketlerinin Gerçek Zamanlı Çözümlenmesine Yönelik Giyilebilir Bir Elektromiyogram Sistemi Tasarımı ve Uygulanması” adlı proje 9 farklı kategoride 842 projenin katıldığı “TÜBİTAK 2242 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARI” adlı yarışmada "Sağlık" kategorisinde birinci olmuştur.
Tasarlanan bu sistem ile, parmak hareketlerini kaybeden insanların hareket yeteneklerini geri kazanabilmesi amacıyla protez ve rehabilitasyon sistemlerinin geliştirilmesi, robotik sistemlerin ve/ya insansız araçların el hareketleri ile kontrol edilebilmesi hedeflenmiştir. Bu doğrultuda gömülü sisteme sahip giyilebilir modüler bir elektromiyogram ölçüm ve çözümleme sistemi tasarlanıp prototip olarak gerçekleştirilerek parmak hareketlerinin gerçek zamanlı çözümlenebilmesi sağlanmıştır. Sistem çözümleme sonucu oluşturduğu cevapları kablosuz haberleşme protokolleri ile istemcilerle paylaşabilmektedir.
YouTube video linki: https://youtu.be/Kl_iKO56vFQ
2024 Yılı Rektörlük Teşvik Ödüllerinde Fakültemizden Büyük Başarı
Fakültemiz Akreditasyon Birimi 15. Toplantısı Gerçekleştirdi
KUARA Roket Takımı IREC 10K COTS Kategorisine Kabul Edildi.
Bölüm Başkanlarıyla İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
Fakültemiz 2025-2026 Eğitim Öğretim Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.