Duyurular

Gazi Üniversitesi Teknoloji  Fakultesi Dekanlığı ile  Tasarım İmalat ve Teknoloji (TİMTEK) topluluğunun 10 EKİM 2018 tarihinde birlikte düzenlemiş olduğu ‘NEŞE’DERT’AŞK’ının NEŞET ERTAŞ’ı anma programında; Fakülte dekanımız sayın Prof. Dr. Adnan SÖZEN Neşet Ertaş’ın önemini anlatan kısa ama veciz bir konuşma yaptı. Ardından TİMTEK Akademik Danışmanı Sayın Prof. Dr. Abdulkadir GÜLLÜ “NEŞET BABA” isimli kendi şiirini seslendirdi.

Milli ve kültürel değerlerimizin çok önemli halk temsilcilerinden; büyük Ozanı,Kırşehir Abdalı, Bozkırın Tezenesi, Türkü Babası NEŞET ERTAŞ fakültemizde saygıyla ve rahmet dilekleriyle anıldı.

Anadolu halk müziğinin değerli ustası Mehmet DEMİRTAŞ’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen programda; Neşet ERTAŞ’ın muhteşem türküleri seslendirildi. Dekanlık yönetimi, akademik ve İdari personel, değerli misafirler  ve salonu hınca hınç dolduran öğrencilerimizin kulaklarının pası silindi.

Yaklaşık 2 saat süren programda Usta Sanatçı Mehmet DEMİRTAŞ’ın dinleyicilerle iletişimindeki mükemmeliyet gözlerden kaçmadı.

Program Dekanımız Sayın Prof. Dr. Adnan SÖZEN ve öğrenci topluluk başkanı Sayın Hasan  Ali ÇOBAN’ın birlikte usta sanatçıya ve ekibine Plaket ve çiçek takdimiyle sona erdi.