SEKTÖRÜN LİDERİNDEN GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNE - Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi
SEKTÖRÜN LİDERİNDEN GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNE
27 Mayıs 2019 17:18

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığımız ve Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü arasında ortaklaşa organize edilen “Güncel Otomotiv ve Makine Endüstrisinde Yağlama Teknolojileri” konulu Konferans-Eğitim 22.05.2019 Çarşamba günü saat 09.00-12.30 saatleri arasında Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Taşkent Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenmiştir.

Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Düzgün’ün hoş geldiniz konuşması, program akışı ve konuşmacıların takdimi ile başlayan programda ilk olarak Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Adnan Sözen açış konuşmalarını gerçekleştirmişlerdir.

Üniversite - Sanayi iş birlikteliğinin fakültemiz için öneminin büyük olduğunu vurgulayan Dekanımız, Fakülte olarak uygulamalı mühendislik eğitimi verdiğimizi ve bunun sektör tarafından çok olumlu bir şekilde değerlendirildiğini, birçok kuruluş ve işletmeden bu uygulamalı eğitim modelimizden dolayı olumlu yorum ve desteklerin alındığını bildirmiştir.

Ayrıca fakülte mezunlarımızın istihdam oluşturmada uygulamalı bir fakülteden mezun olmuş olmalarının avantajlarından bahseden Prof. Dr. Adnan Sözen, bu tür konferans, eğitim ve seminer iş birlikteliklerinin öğrencilerimizin kişisel ve akademik gelişimlerine ciddi katma değer sağladığını belirterek bu bağlamda organizasyonda emeği geçen herkese özellikle bu konuda destek ve

Yardımlarından dolayı Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkürlerini sunmuştur.

Dekanımız Sayın Prof. Dr. Adnan Sözen’in konuşmalarını müteakip konuşma yapan Petrol Ofisi Madeni Yağlar Genel Müdürü Sezgin Gürsu beyefendi de kısaca Petrol Ofisinin tarihi gelişiminden ve kurum kültürlerinden bahsettikten sonra, Üniversite düzeyinde bir eğitim ortamında bulunmaktan duyduğu memnuniyet ve mutluluklarını dile getirmiştir.

Dünya Yağ ve Yakıt Sektöründe çok saygın bir konumda bulunan Petrol Ofisi firmasının öğrenciler için sağlayabileceği kariyer imkânlarını, üretim tesislerini kapasite ve özelliklerini, ticari olarak sahip oldukları konum ve ürün çeşitliliklerine değinen Sayın Gürsu, istihdam konusunda da her zaman Fakültemiz öğrencilerine destek olabileceklerini ifade etmişlerdir.

Program Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Adnan Sözen’in Petrol Ofisi Madeni Yağlar Genel Müdürü Sayın Sezgin Gürsu’ya eğitim organizasyonuna verdikleri destekten dolayı Teknoloji Fakültesi Dekanlığı adına düzenlenmiş Teşekkür Belgesi taktimi ile devam etmiştir.

Programın ilerleyen kısmında Petrol Ofisi Madeni Yağlar Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan uzmanlar tarafından Güncel Yağlama Teknolojileri, Triboloji, Yağ Üretim Süreçleri, Motor Yağları ve Özellikleri, Endüstriyel Makine Yağları, Dişli Sistem Yağları ve Hidrolik Yağlar konularında 3 kısım halinde eğitim verilerek program tamamlanmıştır. Çok sayıda Öğretim Üyesi ve Öğrencinin katılım sağladığı program Petrol Ofisi İnsan Kaynakları Departmanı yöneticilerinin sunumları ve hatıra fotoğrafı çekimi ile tamamlanmıştır.

Emeği geçen ve destek olan bütün kişi, kurum ve yetkililerine teşekkür ederiz.