Otomotiv Mühendisliği Bölümünce Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri Hakkında Seminer Düzenlenmiştir
28 Ocak 2021 | 11:29

Fakültemiz Otomotiv Mühendisliği Bölümünce mezuniyet tezi olarak tasarım ve imalatı gerçekleştirilmiş olan elektrikli taşıtın  Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Süleyman TEKELİ, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit KARABULUT ve Bölüm Öğretim üyeleri tarafından inceleme ve değerlendirmesi yapılarak, konu ile ilgili Taşkent Binasında seminer gerçekleştirilmiştir.

Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri konulu Seminer Dekanımız Prof. Dr. Prof. Dr. Süleyman TEKELİ, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit KARABULUT ve bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih ŞAHİN'in açılış konuşmalarıyla başlamıştır.  Arş. Gör. Çağdaş HİSAR "Elektrikli Araçlar" konulu seminerinde elektrikli taşıtların tarihçesi, elektrikli taşıt çeşitleri, ülkemizde ve dünyada konu ile ilgili yapılan ticari çalışmalar hakkında bilgi vermiştir.   Arş. Gör. Latif Kasım UYSAL "Hibrit ve Elektrikli Araçlar ile İlgili Eğitim ve Araştırma Olanakları" konulu seminerinde tüm dünyada mevcut araştırma ve uygulama merkezleri, üniversite bünyesinde kurulmuş laboratuvarlar ve altyapıları, konu ile ilgili ülkemizde yapılan akademik çalışmalar hakkında  katılımcılara detaylı bilgiler sunmuşlardır.

Otomotiv mühendisliği bölümünde bu teknolojiler ile ilgili gelecek projeksiyonu için yapılacak çalışmalar Bölüm öğretim üyeleri arasında karşılıklı fikir alış verişi şeklinde paylaşılmıştır.

Fakültemiz Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim SEFA, güncel elektrikli taşıt teknolojileri ile ilgili söz alarak bataryalar, elektrik makineleri ve güç elektroniği dönüştürücüleri gibi konularda katılımcılara bilgi vermiştir.

Fakülte Dekanlığı  adına katılım ve destek sağlayan öğretim üyelerine teşekkür ederiz.

 

background image