Mühendislik Tamamlama Programının Uygulanması

• Mühendislik Tamamlama Programına yerleşen bir adayın programı tamamlayabilmesi için YÖK Mühendislik Tamamlama Programları Çalışma Komisyonu tarafından, İlgili Mühendislik Programları  için belirlenen dersleri alması zorunludur:

• Tamamlama için belirlenen derslerde Üniversite Senatosu tarafından en fazla %30 oranında değişiklik yapılabilir.

• Mühendislik Tamamlama Programlarının öğretim dili, ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda belirtildiği şekilde uygulanır.

• Öğrenciler, tercih kılavuzunda yayımlandığı üzere katkı payı ve ikinci öğretim ücreti öder.

• Tamamlama programlarını başarı ile bitirenlere ilgili dallarda “mühendis” unvanı verilir; bunların diplomalarına “3795 sayılı Kanun uyarınca tamamlama programını bitirerek mühendis unvanını kazanmıştır” kaydı konulur.

• Aynı anda 2 farklı Mühendislik Tamamlama Programına kayıt yaptırılamaz.

• Mühendislik Tamamlama Programı öğrencileri, diğer öğrencilerle birlikte derslere devam eder.

• Mühendislik tamamlama öğrencileri Özel Öğrenci statüsü kapsamında değerlendirilemez.

• Mühendislik tamamlama öğrencileri yükseköğretim programlarına kayıt oldukları yıldaki açılmış olan mühendislik tamamlama programları arasında yatay geçiş yapabilir. Ancak, bu öğrencilerin yatay geçiş işlemlerinde yerleştirmeye esas puanlarının, yükseköğretim programlarının taban puanına eşit veya daha yüksek olması gerekmektedir.

• Mühendislik Tamamlama programı eğitim öğretim süresi azami 2 yıl dır. Azami süre içerisinde mezuniyet koşullarını sağlayamayanların ilişikleri kesilir. Ayrıca yabancı dil hazırlık sınıfında geçirilen süreler bu sürelere dahil edilmeyecektir.