KONFERANS : GÜVENLİ SÜRÜŞ VE TAŞIT DONANIMI
25 Aralık 2017 16:07

OTOMOTİV BİLİM VE TEKNOLOJİ TOPLULUĞU (OBİTET)

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği bünyesinde faaliyet gösteren Otomotiv Bilim ve Teknoloji Topluluğu (OBİTET) tarafından 20 Aralık 2017 tarihinde Teknoloji Fakültesi konferans salonunda “Güvenli Sürüş ve Taşıt Donanımı” konferansı düzenlenmiştir.

Uzun yıllardır Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) hizmetinde görev almış, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği ileri sürüş teknikleri, anti terör taktik savunma ve ilk yardım eğitimleri ile tanınan Sayın ÇELEBİ DELİ Bey bu konferansta yer almıştır.

Konferansımız ziyaretçilerin motivasyonunu güçlendirmek ve konu ile ilgili bildiklerimizi göstermesi açısından kısa bir anket ile başlamış ve puanlandırılmıştır.

Çelebi Bey sunumlarında, ilk kontroller, doğru sürüş pozisyonu, hava yastığı, aynalar, araç renkleri, pasif emniyet, aktif emniyet, emniyet kemeri, güvenlik cam filmleri, çelik kafes, ABS fren sistemi vb. konular ile ilgili “bilim deneydir” sözünü rehber edinerek sahip olduğu bilgi ve deneyimlerini aktarmıştır.

Konferans öncesinde sahneye konulan otomobil parçaları sayesinde ve Çelebi Bey’in renkli sunumlarıyla görsel ilginin hiç dağılmadığı ve sahnede oluşturulan örnek bir araç içinde sürücü ve yolcuları canlandırmak adına dinleyicilerin aktif rol aldığı bir program gerçekleştirilmiştir.

Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Duran Altıparmak hocamızın, değerli katılımları ve vermiş olduğu bilgilerden dolayı Çelebi Bey’e teşekkür belgesi ve plaketi takdim etmesiyle programımız sona ermiştir.

Konferans girişinde oluşturulan kayıt masasında ziyaretçilerin e-posta adresleri alınarak konferans sonrasında tüm dinleyicilere “Elektronik Katılım Sertifikası” verilmiştir.

Desteklerinden dolayı ANOK (Ankara Otomobil Sporları Kulübü) eğitim uzmanı Çelebi Deli bey’e ve göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı tüm öğrencilere teşekkür ederiz.