İşyeri Eğitimi Alan Öğrencilerimizin Dikkatine
30 Nisan 2021 | 12:10

Gazi Üniversitesi Senatosunun 17.02.2021 tarih ve 2021/37 sayılı kararı da dikkate alınarak 18.02.2021 tarihli Fakülte Kurulu toplantısında “Fakültemizde Staj, iş yeri eğitimi, vb. uygulamalı ders ve faaliyetlerin, Küresel Salgın sürecinde gerekli korunma tedbirleri alınarak, uygun yöntemlerle ilgili işletmeler ile iş birliği içerisinde planlanması” gerektiği yönünde karar alınmıştır.

Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığının 27.04.2021 tarihli Genelgesi doğrultusunda Hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

1. Kısıtlama sürecinde öğrencilerimiz İşyeri Eğitimi aldıkları işletmenin çalışma koşullarına uygun olarak, işletmenin hizmet binalarında/yerlerinde fiili olarak görev alabilecekleri gibi, uzaktan ve dönüşümlü çalışmada yapabileceklerdir.
  2. Uzaktan ve dönüşümlü çalışmaya tabi öğrencilerimiz, herhangi bir özel muafiyete sahip olmamaları nedeniyle diğer vatandaşlarımızın tabi olduğu esaslar haricinde ikametlerinden ayrılmayacaklardır.
  3. İşletmelerin hizmet binalarında/yerlerinde görev alacak öğrencilerimiz e-devlet üzerinden alınan ve işyeri yetkilisi tarafından onaylanan görev belgesi ile görevli olduğu zaman dilimi içerisinde ikameti ile işyeri arasındaki güzergahla sınırlı şekilde kısıtlamadan muaf olacaktır.
  4. Kısıtlama sürecinde öğrencilerimizin SGK işlemleri Üniversitemiz tarafından devam ettirilecektir.