Duyuru
İş Güvenliği, Can Güvenliği Ve Çevre Güvenliği Hakkında
9 Kasım 2016 | 08:25

Teknoloji / Teknik Eğitim Fakültelerimizin Kıymetli Akademik ve İdari Personeli,

 

Malum, medeniyet düzeyi insana, insan hayatına verilen önem ve değer ile ölçülebilir. Diğer bir ifade ile bir toplum, insana ne kadar fazla değer veriyor ise o kadar fazla uygar denilebilir. Gerek özel hayatımız gerekse iş hayatımızda hem kendimiz hem de çevremiz için risk / tehdit / tehlike olabilecek her türlü tutum ve davranışlardan kaçınmamız gereklidir. Zaten eğitimin birinci ve en önemli amacı da budur. Bu nedenle (tüm uygar dünyada olduğu gibi) ülkemizde de son yıllarda iş güvenliği kavramı öne çıkmış, bu amaçla çeşitli eğitim faaliyetleri yaygınlaşmış, tüm kurum / kuruluşlarda kurallar daha katı uygulanmaya ve denetlenmeye başlanmıştır. Bu bağlamda Fakültemizdeki tüm bölüm, birim, laboratuvar, atölye vb. yerlerde ve ayrıca tüm iş, çalışma ve faaliyetlerde iş güvenliği, can güvenliği ve çevre güvenliği hususunda azami özen ve hassasiyet göstermek hepimizin öncelikli / önemli görev ve sorumluluğu olmalıdır.

 

Yine fakültemiz bizim ikinci evimiz ve yuvamızdır. Kendi evimize nasıl özen gösteriyor ve sahip çıkıyorsak buraya da aynı şekilde (ve hatta daha da fazla) sahip çıkmamız gerekir. Lüzumsuz yanan bir lamba, boşa akan bir musluk veya bir başka aksaklık / olumsuzluk hepimizi rahatsız etmeli ve derhal müdahale etmeliyiz. Havaların soğuduğu bu günlerde aşırı ısıtıcı kullanmak gibi genel bir eğilim olabilir. Malum, ülkemiz enerji konusunda %70 oranında dışa bağımlıdır ve israf edilen her birim enerji için dışarıya daha fazla döviz ödemek durumundayız. Bu konuda önce kendimize şunu sormalıyız: “Kendi evimizde de böyle davranabilir miyiz?”

 

Görev ve sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmek, kurumumuza her açıdan sahip çıkmak, kaynakları (israf etmeden) en uygun / akıllı kullanmak, vaktimizi ve enerjimizi en verimli bir şekilde kullanmak vb. hususlar insani ve vicdani olduğu kadar idari ve hukuki açılardan da vecibelerimiz arasındadır.

 

Şair ne güzel söylemiş: “Sahipsiz kalan bir vatanın batması haktır.

         Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.”

 

Fakültemizdeki tüm akademik, idari ve diğer arkadaşlarımın ülkemiz, üniversitemiz ve fakültemize azami ölçüde sahip çıktığı / çıkacağı inanç ve itimadı içinde selam ve saygılar sunarım.

 

 

Prof. Dr. H. Rıza BÖRKLÜ 

Dekan V.

background image