GAZİ ÜNİVERSİTESİ-İSAG İŞBİRLİĞİNDE GÜVENLİ ÇALIŞMA SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. - Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi
17 Nisan 2019 17:08

İSAG, İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği ülkemizde çalışma yaşamında İSAG kültürünün yaygınlaştırması amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisinide ekleyerek GAZİ ÜNİVERSİTESİ ile işbirliğinde Güvenli Çalışma Sempozyumu gerçekleştirmiştir.

Açılışını Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan SÖZEN’in yaptığı sempozyuma Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri yoğun ilgi göstermiştir. İSAG tarafından güvenlik kültürünün inşaat mühendisleri için önemini ve inşaat mühendislerin sahada İş Sağlığı ve Güvenliği adına nelerin beklediği ile ilgili sunum, Alfix Meiser firmasının Ürün Müdürü Bülent ALDAŞ tarafından Güvenli İskele Prensipleri ile ilgili sunum ve daha sonrasında uygulamalı iskele kurum, kullanım ve söküm eğitimi, Meiser Izgara firması satış müdürü Onur DEMİRAL tarafından Güvenli Izgara sistemleri ile ilgili sunumu gerçekleştirilmiştir.

Resmi verilere göre 220 bin inşaat işyerinde İki milyon iki yüz bine yakın çalışanın istihdam edildiği sektör Türkiye ekonomisinin 30’una yakın bir katma değer sağlamaktadır. Bu kadar önemli bir sektörde 2017 yılında 62.802 iş kazası sonucunda 587 çalışanımız yaşamını kaybetmiştir. Bu sayıdan çok daha fazla sayıda çalışanımız yaşadıkları iş kazası sonucunda yaralanmıştır. Yaşanan iş kazalarının önemli bir yüzdesi yüksekte çalışmalarda gerçekleşirken aynı zamanda ölümlü iş kazalarına bakacak olursak yüksekten düşme sonucu gerçekleşmektedir. 2014 yılında Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından çıkarılan güvenli iskele tebliğine uygun güvenli iskele üretimi ülkemizde son 5 yılda oldukça yaygın hale gelmesine rağmen standartlara uygun olmayan iskele kullanımı devam etmektedir. Güvenli iskele üretimi ülkemizde yaygın hale geldikçe inşaat işverenleri daha kolay bir şekilde satın alabilme ya da kiralama imkânına sahip olabilmektedir.

İSAG olarak inşaat işyerlerinde önümüzdeki birkaç yıl içerisinde göreve başlayacak olan İnşaat mühendisi adaylarına İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün oluşumu için gerçekleştirilen sempozyumda uygulamalı iskele eğitimi ve bilgilendirmeler çalışanların sağlık ve güven içerisinde işlerini görebilmeleri açısından çok büyük önem taşımaktadır.

Dekanımız  Prof. Dr. Adnan SÖZEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ-İSAG işbirliğinde gerçekleştirilen sempozyuma destek veren ve konuşmacı olarak katılan  İSAG Almfix Meiser firmasının Ürün Müdürü Bülent ALDAŞ, Meiser Izgara firması Satış Müdürü Onur DEMİRAL, Mert GÖKTAŞ’a, Dekan Yrd. Doç. Dr. Alper BÜYÜKKARAGÖ’e, Doç. Dr. Mustafa ÖZER ‘e,  katılım gösteren tüm akademisyen hocalarımıza ve dinleyici olarak katılan tüm öğrencilere teşekkür etmişlerdir.