Duyuru
Gazi Üniversitesi’ne Girişimci İş Adamları Vakfı’ndan İnovasyon Ödülü
23 Şubat 2017 | 12:13

 

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) ülkemizdeki başarılı girişimleri ödüllendirmek, girişimciliği destekleyen kurum ve kişileri öne çıkarmak ve fikirlerin girişimlere dönüştürülmesine destek ve cesaret vermek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Girişimcilik Ödülleri’nin beşincisi  bu yıl "Bulanları Arıyoruz" temasıyla sahiplerini buldu.

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve 5 Eylül-15 Aralık 2016 tarihlerinde 10 farklı kategoride proje başvuruları kabul edilen etkinlikte, ülkemizin seçkin akademisyenleri ve önemli iş adamlarının oluşturduğu jüri tarafından ödüle layık görülen projeler değerlendirilmiştir. GİV 5. Girişimcilik Ödülleri'nin final programı olan Ödül Töreni, Başbakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un teşrifleri ile 16 Şubat 2017 Perşembe günü İstanbul’da Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleşmiştir.

Yarışmada “YENİ NESİL İŞ GÜVENLİĞİ GÖZLÜĞÜ-SAGO” projesi ile Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Faruk MERT ve yine aynı fakülteden İmalat Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Mehmet Can KATMER, Otomotiv Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Furkan KABSASOĞAN, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi İsmail MALLI’nın oluşturduğu ekip 3.lük ödülüne layık görülmüştür. Ödülünü Başbakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un elinden alan Gazililerin yaşadığı mutluluk ve gurur yüzlerine yansımıştı. Eğitimlerini inovasyon ve girişimcilik odaklı sürdüren başarılı gençlerimiz sadece yenilikçi ve teknolojik ürünlere yönelik üniversitemizin eğitim gücünü göstermekle kalmadı, aynı zamanda ülkemizin geleceğine yön verecek stratejik ürünlerin geliştirilmesinde son derece anlamlı bir katkı sağladı.

Yeni Nesil İş Güvenliği Gözlüğü-SAGO projesinde yeni nesil teknolojiler içeren bir gözlük ile gözlük kullanımını uzaktan anlık denetleyebilen bir mobil/WEB uygulama geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu sayede iş sağlığı ve güvenliği yasalarına göre koruyucu gözlük kullanma zorunluluğu bulunan çalışanların iş kazası risklerini önemli derecede azaltılması hedeflenmektedir.

 

Gazi Üniversitesi olarak yarışmada dereceye giren Dr. Faruk MERT ve ekibine, üniversitemizin adının duyurulmasında katkıda bulundukları için teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz

background image