Duyuru
Fakültemize Yeni Başlayacak Öğrencilerin Kayıt İşlemleri
27 Ağustos 2020 | 10:18

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucuna göre Fakültemiz yükseköğretim programlarına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında e-devlet üzerinden elektronik usulde gerçekleştirilecektir. E-devlet üzerinden kayıt yaptırmayan/yaptıramayan öğrencilerin kayıtları ise Fakültemiz tarafından 31 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında "2020 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu"nda yer alan "Yükseköğretim Programlarına Kayıt İşlemleri" bölümü, "Kayıt İçin Gerekli Belgeler" kısmında belirtilen belgeler eksiksiz olarak teslim alınarak ve söz konusu kılavuzda belirlenen usulde gerçekleştirilecektir.

Ayrıca; 2020 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan "Yükseköğretim Programlarına Kayıt İşlemleri" bölümünün birinci paragrafında "Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır." hükmü bulunmaktadır. Üniversitemiz yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylara ilişkin olarak belirtilen işlemlerin tesis edilmesi de gerekmektedir.