FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİNİN BÜYÜK BAŞARISI!!!
16 Kasım 2018 13:24

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca üniversite öğrencilerini ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda çalışmalar yapmaya yönlendirmek amacıyla her yıl 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması düzenlemektedir.

Bu yıl üniversite öğrencilerinin alanlarında yoğun çalışmalarının ürünü ol...an 809 adet proje başvurusu alınmış; ön inceleme ve değerlendirme sonucu 300 proje Bölge Sergilerinde 8-9-10 Ekim tarihlerinde sergilenmiştir. Bölge Sergilerinde Birincilik Ödülü kazanan 96 proje Final Sergisine davet edilmiştir.

Yapılan proje yarışmasının finalinde, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Saffet BULUT ve Fethi Batıncan GÜRBÜZ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR danışmanlığında hazırlamış oldukları “Güneş Santrallerinde Kısmi Gölgelenen Panellerin Tespiti, Kontrolü ve Verimliliğinin Artırılması” isimli projeleri ile 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmasında ikinci olmuştur.