DERS KAYIT İŞLEMLERİ VE DANIŞMAN ONAYLARI
24 Eylül 2018 | 13:57

Gazi Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 10. maddesinin birinci fıkrasına göre akademik takvimde belirtilen sürede kaydını

yenilemeyen öğrenci, o yarıyılda/ yılda derslere ve sınavlara giremez; beşinci fıkrasına göreyse öğrenci, danışmanından yarıyıl/yıl ders kayıt onayını almak zorundadır.

Yönetmelik hükümleri uyarınca, 2018-2019 Akademik Takviminde ön Lisans ve lisans öğrencilerinin danışman onayları için 24-25 Eylül 2018 tarihleri belirlenmiş olup bu

tarihlerde; öncelikle öğrencilerin ders kayıt işlemini yaparak öğrenci ders kayıt onayını vermeleri, daha sonra danışmanlarıyla birlikte danışman onayını tamamlamaları gerekmektedir.

Öğrenci onayı verilmeden danışman onayının yapılması mümkün olmayacağından, yukarıda tanımlanan iki aşamalı işlemin yapılmaması nedeniyle onay sürecini tamamlamayan öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.

Öğrencilerin açıklanan hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.