Duyuru
DERS ALMA İŞLEMLERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE SORUMLULUKLAR
20 Eylül 2019 | 13:56
  1. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Takviminde yer alan ders alma işlemlerine ilişkin tarihler aşağıdaki gibidir

 

19 – 22 Eylül 2019

Önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin ders kayıtları [Kayıtlar elektronik ortamda yapılacak ve 19 Eylül 2019 günü saat 8:30’da başlayıp 22 Eylül 2019 günü saat 23:59’da sona erecektir. (Öğrenim süresini aşan ve ikinci öğretim öğrencileri katkı payı ve öğrenim ücretlerini* yatırdıktan sonra kayıt yapacaklardır.)]

20-25 Eylül 2019

Önlisans, lisans ve lisansüstü eğitimi için kabul edilen özel ve misafir öğrenci kayıtları

23 Eylül 2019

GÜZ YARIYILI DERSLERİNİN BAŞLAMASI

23-25 Eylül 2019

Önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin etkileşimli danışman onayları  

23-25 Eylül 2019

Yeni kayıt olan önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri için uyum etkinlikleri (Ders saatleri dışında ilgili programlar tarafından düzenlenecektir.)

26 Eylül 2019

Durumları, Haklı ve Geçerli Nedenler Yönergesi’ne uyan öğrencilerin kayıt için ilgili akademik birimlere başvurularının son günü

1 Ekim 2019

Durumlarının Haklı ve Geçerli Nedenler Yönergesi’ne uyduğu ilgili yönetim kurullarınca kabul edilen öğrencilerin ÖİDB’ye bildirilmesinin son günü

3-4 Ekim 2019

Durumlarının Haklı ve Geçerli Nedenler Yönergesi’ne uyduğu ilgili yönetim kurullarınca kabul edilen öğrencilerin danışmanlarıyla etkileşimli ders kayıtları

7-8 Ekim 2019

Ders ekleme-bırakma (öğrenci-danışman etkileşimli)

28 Kasım 2019

Önlisans ve lisans öğrencilerinin danışman onayıyla dersten çekilmesi

 

* 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı katkı payı/ öğrenim ücreti söz konusu tarihlerde  Türkiye Halk Bankası şubeleri ve internet bankacılığından öğrenci numarası belirtilerek yatırılacaktır.

 

  1. Akademik Takvimde belirlenen tarihlerde ders kaydı yapacak;
  1. Önlisans ve lisans programı öğrencileri Gazi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği,
  2. Lisansüstü öğrencileri ise Gazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine tabidir.

 

  1. 19-22 Eylül 2019 tarihlerinde Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ders seçimini tamamlayan öğrenciler, ders kayıt onayını vermek zorundadır. Ders kayıt onayı vermemiş öğrencilerin danışman onayı yapılmayacaktır.

    

!!!DİKKAT!!!

 

       Öğrencilerin ders kaydı yaparken iki basamaklı işlemleri gerçekleştirmesi gerekmektedir.

        1.Ders seçme

        2.Ders kayıt onayı verme

 

             Ders seçimi sonrası ders kayıt onayı vermeyen öğrencilerimizin danışman onayı yapılmayacağından;

             Öğrencilerin 22 Eylül 2019 günü en geç 23:59’a kadar öğrenci onayı verip vermediğini kontrol etmeleri eğitim-öğretim hayatları açısından önemlidir.

Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliklerinin ilgili maddeleri uyarınca tüm öğrencilerimiz, belirtilen tarihlerde ders alma işlemlerini tamamlayarak ilgili yarıyıl için kaydını yenilemekle mükelleftir. Belirtilen sürede kaydını yenilemeyen öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez. Bu konudaki sorumluluk öğrencilerimize aittir.

 

 

  1. Üniversitemiz Akademik Danışmanlık Yönergesi’nin 4 üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca; öğrencilerin danışman onaylarını, danışmanlarıyla birlikte (etkileşimli) 23-25 Eylül 2019 tarihinde yapması gerekmektedir.

 

  1. Üniversitemiz “Haklı ve Geçerli Nedenler Yönergesi”nde tanımlanan mazereti nedeniyle Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde ders kayıt işlemini tamamlayamayan öğrencilerin; 26 Eylül 2019 tarihine kadar Yönerge’de belirtilen belgelerle ilgili akademik birime başvurmaları gerekmektedir.

 

  1. İlgili yönetim kurullarınca kayıtlarla ilgili mazereti Haklı ve Geçerli Nedenler Yönergesine göre incelenen ve kabul edilen öğrenciler, 3-4 Ekim 2019 tarihinde danışmanlarıyla birlikte (etkileşimli) ders kaydı yapabilecektir. Takvimde belirlenen tarihler ile tanımlanan süreçlere uymayan öğrenciler, ders kaydını tamamlamadıklarından öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.

 

  1. 19-22 Eylül 2019 tarihlerinde ders kaydını23-25 Eylül 2019 tarihlerinde ise danışman onayını tamamlayan öğrenciler7-8 Ekim 2019 tarihlerinde ders ekleme-bırakma işlemlerini yapabilecektir.

 

  1. Önlisans veya lisans programlarından birine kayıtlı öğrenci, ders tekrarı yapmadığı ve ilk defa aldığı bir dersten 28 Kasım 2019 tarihinde çekilebilir. Bir yarıyıl içinde en çok bir dersten, öğrenim süresince en çok altı dersten çekilme işlemi yapılabilir.

 

  • Program müfredatının ilk iki yarıyılındaki derslerden, tekrarlanan, daha önce çekilme işlemi yapılan veya kredisiz derslerden çekilme işlemi yapılamaz.
  • Bir yarıyılda alınması gereken ders kredisi kadar veya bu kredinin altında ders alan öğrenciye dersten çekilme izni verilmez.

 

  1. Normal öğrenim süresini tamamlayan ve katkı payı/ öğrenim ücreti ödemesi gereken öğrencilerden tahsil edilecek ücretlere ilişkin Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karara göre belirlenmekte olup 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı söz konusu karar henüz yayımlanmamıştır.

2547 sayılı Kanun uyarınca katkı payı/ öğrenim ücreti ödeyecek öğrencilerin, Öğrenci Bilgi Sisteminde gördükleri ücreti Türkiye Halk Bankası şubeleri ve internet bankacılığından öğrenci numarası belirtilerek yatırmalarından sonra ders kayıt ekranı açılacaktır. Yatırılan ücretten farklı bir ücret belirlenmesi halinde Bahar Yarıyılı başında mahsuplaşma yapılacaktır.

background image