Bölüm Tanıtımı

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin Otomotiv Mühendisliği bölümü Fiziki imkanlar yönünden Türkiye genelinde en üst düzeyde bulunmaktadır. Yaklaşık 10000 m2 lik bir alan üzerinde kurulmuş olan bölümümüz, 7000 m2 civarında örtülü alana sahiptir. Dört ayrı binadan oluşan bölümde 12 laboratuar ve atölye, 7 sınıf, 1 amfi ve diğer müştemilatlar (öğrenci kafeteryası, kulüp vs.) bulunmaktadır. Öğrencilerin uygulama yapması ve beceri kazanmasını sağlamak amacı ile laboratuarlar ve atölyeler çok çeşitli makine ve teçhizatlarla donatılmıştır.

Otomotiv Mühendisliği Bölümü SCI (Science Citation Index) ve EI (Engineering Index) kapsamındaki dergilerde yayınlanan makaleler

Otomotiv Mühendisliği Bölümü Bünyesinde Gerçekleştirilen Araştırma Projeleri

Otomotiv Mühendisliği Bölümü Bünyesinde Yapılan Lisansüstü Tezler

Otomotiv Mühendisliği Bölümünde Yapılabilen Endüstriyel Testler